Om NLD-gruppen

NLD-gruppen er en dansk, landsdækkende forening af mennesker, som har NLD inde på livet. Vi tæller nu næsten 350 familier.

Foreningen har eksisteret på “græsrods-niveau” siden april 2001, og afholdt den stiftende generalforsamling d. 5. april 2003 i Odense.

De fleste af os er forældre til børn og unge med NLD, men efterhånden oplever vi også henvendelse fra flere og flere unge og voksne, der selv har NLD. I NLD-gruppen bruger vi primært hinanden til at mødes på vores 2 lejre på Bogensholm ved Ebeltoft. Vi har en forårs- og efterårslejr, og udveksler her vores erfaringer, udfordringer. Men vigtigst af alt, så får vores børn her mulighed for at møde ligesindede og skabe nye venskaber. Vores fornemste opgave er at medvirke til, at I som enten forældre eller indehavere af NLD får nye strategier, viden og værktøjer til at klare jeres hverdag – og at I får tiltro til jeres egne evner, ressourcer og værd. Det kaldes med et fint ord empowerment.

Eksempler på udtalelser fra vores seneste NLD-lejr:

 • “Det har været så befriende at være sammen med ligesindede i et forum, hvor man møder forståelse og indsigt”.
 • “Vi har tidligere afholdt os fra at deltage, ud fra en angst for de konflikter vi kender så godt fra vores børn. Havde vi bare turdet tidligere, – både vores børn og vi forældre oplevede kun åbne arme og total forståelse. Resultatet var, at vi stort set ingen konflikter så”.
 • “Vi har ofte udfordringer med vores drengs, som har diagnosen NLD, søskende. På lejren fik storesøster en helt ny indsigt, og kunne meget bedre forstå de udfordringer HELE familien skal løse sammen”.
 • “Det sværeste for mig som forælder var nok at give slip og ikke kun forvente det værste. Det var en helt ny verden der åbnede sig, min søn på 7 år, kom allerede efter kun en times tid på lejren og fortalte at han allered havde fået 3 nye venner”.

NLD er desværre p.t. et temmelig ukendt begreb i befolkningen, og desværre også i forvaltningerne og i skolerne – og sågar i psykiatrien. Når man som forældre får diagnosen NLD sat på sit barn, kan man opleve at føle sig meget alene. Vi har fundet hinanden via en privat, dansk hjemmeside om NLD. Der er stadig familier rundt omkring i landet, som føler sig alene og rådvilde, når de får at vide, at deres barn møder kriterierne for NLD. Det håber vi på, at vi kan få ændret, sådan at NLD-familier fremover bliver henvist til vores forening.

Du kan også søge om optagelse i vores lukkede facebookgruppe. Det er en lukket gruppe, som flittigt bliver brugt til at udveksle viden og få gode råd fra andre. Linket til gruppen er her:
https://www.facebook.com/groups/nldgruppen/

Vi har det rigtigt godt sammen i vores forening, og det ville glæde os til at hilse på dig.

Venlig hilsen,

NLD-gruppen

 

 • Bestyrelsen

  NLD-gruppens bestyrelse består af 5-6 frivillige forældre. Vi har intet professionelt sekretariat, så vores arbejde ligger i fritiden. Vi har forskellige opgaver – nogen tager sig af lejrene, nogen tager sig af hjemmesiden, nogen af regnskaberne, nogen af kontakttelefonen.

  Bestyrelsen består af

  Formand Vivian Storm Kolding
  Næstformand Vera Gade Esbjerg
  Kasserer Nina Juul Jyllinge
  Medlem Anja Engel fra Fax
  Medlem Anne Ninn Lykke Hansen